Seguidors

dimecres, 26 d’octubre del 2022

CAN JANIC CASALS o CAN GENIX

AMER - LA SELVA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 





**************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XIX

Descripció:

Immoble de tres plantes, entre mitgeres, cobert amb una teulada a dues aigües de vessants a façana. Pel que fa al seu emplaçament, aquest el trobem ubicat al costat dret del carrer Girona.
La façana principal dona al carrer Girona, i està estructurada internament a partir de dues crugies. La planta baixa consta de dues obertures: a l'esquerra una de quadrangular que actuaria com a garatge i a la dreta una de rectangular com a portal d'accés. Ambdues són bastant irrellevants i flanquegen una font, de proporció minúscula, ubicada al centre de la façana.
En el primer pis trobem dues obertures: a l'esquerra una petita finestra rectangular totalment irrellevant i a la dreta una obertura projectada com balconada i equipada amb la seva barana de ferro forjat, de treball molt auster i discret. Sobresurt especialment la penya volada de la balconada, la qual és de pedra i està sustentada per quatre poderoses mènsules de pedra sorrenca.
En el segon pis trobem dues finestres quadrangulars, una a cada extrem de la façana.
Tanca la façana en la part superior un ràfec prominent format per quatre fileres: la primera de rajola plana, la segona de rajola en punta de diamant, la tercera de rajola i la quarta de teula.

Notícies històriques:

En la fitxa original del Servei de Patrimoni núm. 26.503, l'immoble apareix denominat com "Can Genix". Després de posar-nos en contacte amb l'erudit local Joan López Grau (arxiu fotogràfic d'Amer), aquest ens va proporcionar un calendari molt valuós que havia editat aquest any l'Ajuntament d'Amer, en el qual apareixia el nom popular de la majoria de cases del barri del Pedreguet, format entre molts altres carrers, pel carrer Girona. En el calendari sortia que l'immoble núm. 20 del carrer Girona, era conegut com "Can Janic Casals".

**************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada