Seguidors

dimecres, 26 d’octubre del 2022

HOSTAL NOU

ARBÚCIES - LA SELVA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 







************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVI

Descripció:

Es tracta d'un edifici que va ser considerablement remodelat l'any 1974. Està situat en un dels carrers circumdants a l'església, al barri antic, prop de la Gabella i l'Ajuntament, el carrer Major.
D'interès només conserva la portalada adovellada d'arc de mig punt i cal destacar una finestra gòtica d'arc conopial tardà, dentat amb arquets i amb decoració a les impostes i a la llinda, amb diversos elements, rodes i hèlixs en relleu.
La finestra gòtica és l'element més interessant de l'edifici, però no prové d'aquest sinó que formava part d'una altra casa del poble i estava situada al primer pis, a la sala noble, així que és un element reaprofitat i ubicat en un lloc diferent de l'original.
De l'interior de l'edifici no es conserva res, es va reformar com a hostal i restaurant i per tant la seva estructura ha canviat de l'original a causa de l'ús que se'n fa actualment. Hi ha una ampliació considerable a la part posterior.

Notícies històriques:

La casa està situada al carrer Major que al segle XIV se l’anomenava carrer públic. En l’acte de consagració de l’església parroquial d’Arbúcies al 923, s’esmenta aquest carrer o strada pública. Antigament, una part del carrer (on actualment hi ha l’Ajuntament, la Gabella i les cases del seu davant) formava part de la plaça de la Vila.

************************************************

Altre enllaç amb informació:

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6482

************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada