Seguidors

diumenge, 9 d’octubre del 2022

CASTELL DE VILAMANISCLE o CAN GORGOT

VILAMANISCLE - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 




'Nada sin Dios'



*******************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVII

Descripció:

A la part més alta del poble de Vilamaniscle hi ha un gran casal conegut amb el nom de Castell de Vilamaniscle. Tot i ser anomenat castell no té aspecte d'una fortalesa, ni tan sols el d'un palau, sinó el d'una gran masia fortificada. El nom de Castell de Vilamaniscle, ve segurament a causa de les seves enormes proporcions i de la seva situació preeminent dins el nucli urbà.
Presenta planta rectangular, i disposa de planta baixa i dos pisos. La coberta és a dues aigües. A la façana principal hi destaca un gran portal adovellat d'arc de mig punt de pedra calcària ben tallada. Damunt la clau de l'arc hi ha un emblema en relleu, amb decoració barroca, amb una inscripció que resa: NADA SIN DIOS. L'aparell de pedruscall apareix en tot l'edifici a excepció del perímetre de les obertures, on s'aprecien carreus ben escairats que permeten remarcar-les visualment. A la part superior de la façana i del llenç nord es conserven dues grans mènsules que devien sostenir un matacà defensiu. En aquest mateix sentit s'obriren algunes espitlleres que avui apareixen cegades. Al mur de ponent hi ha sageteres.
L'interior del casal es troba en un estat deplorable: la teulada s'ha enfonsat en diferents punts i alguns llenços dels murs s'han enrunat.

*******************************************************

Altres enllaços amb informació:




*******************************************************


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada