Seguidors

dimecres, 26 d’octubre del 2022

FONT BAIXA

AMER - LA SELVA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 




*****************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XIX

Descripció:

Es tracta d'una font el volum de la qual oscil·la entre mitjà i petit, i que es troba immersa en un estat de conservació i manteniment que té bastant a desitjar. Pel que fa al seu emplaçament, aquesta la trobem ubicada entre les acaballes del carrer Sant Antoni i l'inici dels carrers Font Alta i fira de Sant Martí.
Les instal·lacions de la font són bastant deplorables, ja que només presenten dos bancs - un a cada costat-, els quals estan al mateix nivell del carrer, i que flanquegen la font la qual es troba inserida en el mur de pedra, dintre d'una estructura de quart de cercle, semblant a una fornícula.
Sobre la font tenim una obertura quadrangular amb llinda i muntants de pedra, tancada amb una porta de fusta i al costat una placa molt evocadora per dos motius: per una banda, perquè indica que la font va ser restaurada el 09/XI/1974 pels Amics d'Amer. Mentre que per l'altra, per la iconografia i l'entramat decoratiu tan evocador que presenta, amb dos pagesos acompanyats per dos porcs i gallines en primer pla, un personatge amb cavall i mula en un pla intermedi i al fons un personatge estirant una vaca i al davant seu tres xais.
Tanca la font, en la part superior, una volta d'arc de mig punt que té com a matèria primera la rajola, la qual està arrebossada i pintada.
Remarcar a manera d'apunt, que del costat de la font arrenca una escala que permet accedir al carrer Font del Turó, el qual simultàniament condueix al carrer Font Pobre.

*****************************************

Altres enllaços amb informació:

https://www.encos.cat/fonts/MostraFonts.php?IDprovi=1668

https://fontsaigua.wordpress.com/2021/09/03/avui-destaquem-la-font-baixa-damer/

*****************************************

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada