Seguidors

dimecres, 7 de juny del 2023

CASA ARBOIX o CASA JAUMET

VILANOVA i LA GELTRÚ - EL GARRAF

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/









****************************************************
Al catàleg de l'inventari del patriomoni històric, arquitectònic i ambiental publicat per l'Ajuntament diu:

Època: Reforma de la finca a l’any 1885. Arquitectura del romanticisme neoclàssic.

Autor: Josep Fabrés i Fontanals, mestre d’obres

Promotor: Antoni Arboix (de la reforma)

Descripció: Edifici entre mitgeres, originàriament d’habitatge unifamiliar i actualment emprada com a local comercial i magatzem. Edifici de planta rectangular compost de planta baixa, dues plantes pis i planta sota-coberta i soterrani. Coberta plana accessible de la que sobresurt la caixa d’escala. Escala de comunicació entre plantes adossada ocupant la part central. Plantes sota-coberta alineada a façana principal.

Façanes: Façana composada sobre eixos verticals, balcons correguts a les plantes primera i segona i senzills a la planta sota-coberta, balcons i portal allindats, cornisa d’ampla volada i balustrada i elements decoratius. A la planta baixa portal allindat. Guixeries als laterals i capçals de les obertures. Esgrafiats als plans opacs de façana.

Interiors: Planta baixa emprada com a local comercial. A la part posterior escala central d’accés a les plantes superiors. Planta primera emprada com a magatzem del local. Plantes segona i sota-coberta en desús. Pati de llums tancat amb fusteria de fusta en bastant mal estat. Sense interès.

Material: Pedra als balcons, fusta a les fusteries i persianes, ferro fos a les baranes, materials moderns a planta baixa.

Notícies històriques: Josep Fabrés i Fontanals, mestre d’obres, va projectar la reforma i una remunta de la casa propietat d’Antoni Arboix situada al carrer del Progrés número 29, l’actual de Caputxins. El plànol, amb data de 2 de novembre de 1885, porta per títol Reforma de la Fachada y levantamiento de una parte de un piso de una casa propia...

****************************************************

Enllaços amb informació:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/32828

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=813

****************************************************



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada