Seguidors

dilluns, 16 d’abril del 2018

MASIA CAL REI a la Vall
Verges - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època:  segles XIV - XV // XVI
Descripció:
Cal Rei és un mas situat dins del petit nucli de la Vall, prop de l'església de Sant Pere. És format per una torre i un habitatge annex. La torre és de planta rectangular i presenta aparell irregular i carreus als angles. Conserva encara una porta d'arc de mig punt, adovellada, i espitlleres. La coberta és de teula a una vessant. L'habitatge és constituït per un conjunt de cossos que s'han anat afegint segons les necessitats de funcionament de l'explotació agropecuària de la finca. Bàsicament, els cossos es distribueixen a l'entorn d'un edifici principal, de planta rectangular amb coberta de teula a dues vessants, de dos pisos i amb terrassa. Les obertures de tot el conjunt són, en general, allindades. 
Notícies històriques:
Sembla que la torre és la part més antiga del conjunt de Can Rei, bastida en els segles XIV-XV. La masia és el resultat de diverses intervencions posteriors, encara que l'obra principal correspon al segle XVIII.



Altre enllaç amb informació:

que diu:

Descripció:
Masia amb torre ubicada en el nucli de la Vall, format per una altre masia fortificada, l'església de Sant Pere i un molí (reg. 2183).

Casa aïllada amb torre i de complexa estructura a causa de la seva consolidació per etapes a través d'una antiga estructura en sala.

La torre, de planta rectangular, presenta aparell irregular amb grans carreus als angles. Conserva porta d'accès per arc de mig punt adovellat i espitlleres. La coberta és de teula a una vessant.

L'habitatge el formen un conjunt de cossos afegits segons les necessitats de funcionament del mas. Aquests es distribueixen a l'entorn d'un edifici principal, de planta rectangular, dos pisos i coberta de teula a dues vessants. Les obertures del conjunt, en general, són allindades.

Cronologia:
La torre és la part més antiga del conjunt, va ser bastida en els segles XIV-XV.
La masia és el resultat de diverses intervencions, encara que l'obra principal correspon al segle XVIII.

Al catàleg de Normes Subsidiàries de Planejament de l'Ajuntament de Verges i a les pàgines 12 i 13 diu:

La torre es del segle XIV i el mas del segle XVIII.
Casa aïllada amb torre i de complexe estructura que sorgeix de la seva consolidació per etapes a través d’una antiga estructura en sala.

Altres enllaços amb informació i descripció:















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada