Seguidors

dilluns, 16 de setembre del 2019

CAN CABRUJA - CASA DE CULTURA al carrer Cavallers,14
LA BISBAL D'EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Rellotge de sol a la façana que a la web https://www.gnomonica.cat/index.php/inventari/inventari-10742 ens diu:
Placa de ciment rectangular col·locada sobre la façana de pedra. Orientació sud-oest. Marques horàries a les hores de les 8 del matí a las 6 de la tarda, en cicles de 12 hores, numeració aràbiga, la línea de les 12 hores és vertical, gnónom de vareta simple acabat en bola. Al centre del quadrat apareixen dibuixades unes flors i dos ocells, emmarcat, relllotge d'autor.


Enllaç amb informació:

que diu:

Descripció:
És un edifici de grans dimensions, que consta de soterrani, planta baixa i dos pisos, i té les obertures allindanades. Els elements més remarcables són les dues portes d'accés (a una entitat bancària i a la Casa de Cultura/Biblioteca), que mostren resseguiment ceràmic, i els esgrafiats de les façanes, figuratius i geomètrics. Són així mateix dignes d'esment el relleu situat damunt la porta del carrer Cavallers, al·legoria de l'estalvi, i la barana del terrat, amb balustres de terracota.
Història:
L'edifici va ser bastit en estil noucentista. Sembla que l'autor fou l'arquitecte municipal Pelai Martínez Paricio (Figueres 15 d'octubre de 1898 - 1978).

Pelai Martínez Paricio









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada