Seguidors

dissabte, 2 de juny del 2018

MOLÍ DE LA TORRE
El Far d'Empordà - l'Alt Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Va ser propietat de la cantant mezzosoprano catalana Maria Gay - Maria Lourdes Pichot i Gironès (Barcelona 13 de juny de 1879 - Nova York 29 de juliol de 1943) i posteriorment a la família Pitxot. 

Maria Gay.
Maria Gay.

Va acollir diversos estius al adolescent Salvador Dalí i Domènech.


També va acollir el museu d'Art Naif del col·leccionista francès Albert Laporte que va tancar l'any 2000.

Edifici que ha patit moltes expoliacions i està molt degradat, per sort ara mateix sembla ser que un particular l'està restaurant.





Enllaç amb informació i descrpció:

que diu:


Època: mitjan segle XIX
Autor: Josep Roca i Bros (Abrera 1815 – Figueres 1877)
Descripció:
Edifici aïllat de grans dimensions, situat lluny del nucli d'El Far, però a prop de la carretera C-31, que porta de Figueres a la Bisbal. És un edifici construït totalment amb maó, amb una gran tanca que dificulta l'accés, del mateix material, que té tres obertures la central de les quals en arc de mig punt amb pilastres als costats. Pel que fa a l'edifici és de planta baixa i un pis, amb golfes a l'edifici lateral i segon pis al principal, ja que aquesta construcció està formada per diferents cossos amb alçades diferents. Ambdós cossos segueixen la mateixa estructura; obertures en arc rebaixat, exceptuant algunes de quadrades i les principals, la que fa d'accés a l'edifici en arc de mig punt. Com hem dit tot l'edifici és de maó, i cal destacar les pilastres que existeixen a cada banda de la porta d'accés i que recorren la façana fins al pis superior amb volutes al capitell. La coberta de l'edifici és una terrassa, amb la barana amb balustrada, al centre de la qual trobem una torre de planta poligonal que s'alça uns metres per sobre de l'edifici.
Notícies històriques:
L'edifici va ser construït el 1853 per encàrrec del marquès de la Torre. 

L'edifici va ser propietat de la cantant d'òpera Maria Gay - Maria Lourdes Pichot i Gironès, i posteriorment va pertànyer a lafamília Pitxot. Aquesta família va acollir diversos estius Salvador Dalí, adolescent.

Altre enllaç amb informació i descripció:



Altres enllaços amb informació:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada