Seguidors

diumenge, 15 de juliol del 2018

CASA LLORET
Sant Feliu de Guíxols - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa












Enllaç amb informació:


que diu:

Època: segles XIX – XX

Descripció:
Edifici entre mitgeres format per planta baixa, pis principal i terrat superior. A la planta baixa hi ha la porta d'accés, centrada, i dues finestres als costats. El primer pis presenta un balcó centrat amb barana de ferro decorada amb motius florals i una finestra a cada banda. Totes les obertures tenen motllures sinuoses amb decoració vegetal de tipus modernista. El coronament és sinuós, amb cornisa i dues petites baranes de ferro.

Notícies històriques:
L'edifici va ser bastit seguint els postulats estètics del modernisme, a finals del segle XIX o principis del segle XX.

========================================================================

Al catàleg de béns publicat per l'ajuntament hi diu:

Edifici construït l’any 1909 per Martí Sureda i Vila (Girona 1866 – Girona 1947)

L'expansió econòmica al voltant de la indústria del tap de suro i l'augment demogràfic que representa la forta immigració que acull la ciutat, fan que a finals del S.XIX i principis del S.XX (els primers deu anys) es produeixi el gran creixement urbanístic. Sant Feliu s'estén ràpidament per l'eixample del pla de la riera de Sant Amanç (el carrer Capmany, entre d'altres) i per la banda de la carretera de Palamós i l'estació de tren. La burgesia industrial i comercial que es va instal·lar en aquests sectors d'expansió va poder incorporar un element molt important com a compliment de les seves cases, les eixides, on moltes vegades es recreaven ambients naturals impropis del centre urbà.

En aquest contexte, la casa Lloret destaca pel llenguatge modernista de tendència rococó de la façana principal, on apareix de manera exclusiva un recurs tant repetit a l'eixample barceloní, com és el remat de pinyó barroquitzant. Cal mencionar, també, els treballs de forja i la senzilla però elegant ornamentació amb motius florals.

Altre enllaç amb informació:





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada