Seguidors

diumenge, 19 d’agost del 2018

EL ROTLLO
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: inici segle XX

Autor: Isidre Bosch Bataller (8-12-1875-1960)  arquitecte -  l’any 1912

Descripció:

Edifici entre mitgeres de dues plantes. Hi ha un habitacle al pis i un bar en la planta baixa. Cal destacar la forma circular de les obertures en façana que recorden els tractaments formals del modernisme sobretot en alguns edificis comercials. La façana és tota arrebossada i pintada.




Al catàleg de béns a protegir publicat per l’ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Projecte agost 1912
Edifici entre mitgeres, desenvolupat en dues plantes.
La planta baixa és ocupada per un bar i la planta pis és d’us residencial. S’han fet ampliacions per la part posterior de l’edifici, que tapen la façana posterior de la construcció original.
Del conjunt destaquem la façana principal, de caire modernista, amb una gran obertura circular en planta baixa que dona accés a l’interior. A la part superior hi ha un balcó corregut de gust abarrocat, amb barana de ferro forjat i llosana d’obra. Al voltant de la balconera es formalitza un refós en forma circular, de dimensions similars a l’obertura de la planta baixa.
La façana és arrebossada amb utilització motlluratges per remarcar les obertures i el entorn del pla de façana. El conjunt és rematat per una cornisa d’obra.
El permís municipal per la seva construcció fou concedit el 14 d’agost de 1912 a la senyora Carme Barceló Mas.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada