Seguidors

diumenge, 20 de febrer del 2022

JACIMENT IBÈRIC DEL CAMÍ DE CAN DURÁN

MASSÍS DE L'ARDENYA o DE CADIRETES

SANTA CRISTINA D'ARO - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 

Al catàleg de patrimoni arquitectònic publicat per l'ajuntament de Santa Cristina d'Aro descriu el poc que queda del jaciment i que jo no he sabut trobar en part per la vegetació que hi ha, les fotos pertanyen al lloc on hi habia el jaciment. Disculpeu les meves mancances.










Al catàleg diu:

Cronologia: -450 / -50 ferro-ibèric ple / ferro-ibèric final

Descripció: Localitzat en terreny erm en una zona de bosc d’alzines sureres, pins i brucs, Es tracta d'un establiment d'època ibèrica localitzat a banda i banda del camí que puja cap a Can Duran del Gatellar. S'observen restes de murs que travessen transversalment el camí i s'endinsen cap al bosc. També són visibles nombrosos fragments de ceràmica (àmfora ibèrica, àmfora púnica, costa catalana, ceràmica comuna) en superfície. A la dreta del camí, molt a prop del mur més visible que travessa el camí, s'observa un petit sondeig on hi ha un gran nombre de fragments de ceràmica trinxats, entre els quals també sembla haver-hi algun fragment de tègula i de dòlia. En aquest punt s'observen restes de terra cremada que podrien correspondre a un possible forn. En el moment de la seva descoberta, entre els materials recollits, cal destacar la troballa d'un pondus.

*****************************************************************

També molt a prop i segons catàleg publicat per l’ajuntament de Santa Cristina d’Aro es va trobar un jaciment de còdols i diu:

Segons Néstor Sanchiz en aquest punt es va descobrir una acumulació de petits còdols de procedència forània. Desconèixen de quin tipus de jaciment es tractaria i la seva cronologia. La similitud amb el jaciment de Còdols del Camí dels Carcaixells, on apareix material ceràmic a mà d'època prehistòrica, ens pot donar una aproximació a la seva cronologia.

***************************************************************** 

Rodals en arribar al jaciment.














Castell de Solius













*****************************************************************



*****************************************************************


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada