Seguidors

dijous, 21 d’abril del 2022

 CASA AL CARRER COLOM,5 D'AGULLANA

AGULLANA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/

Quan estava fent les fotos de la casa, el propietari em va indicar que molts anys enrere en aquesta casa hi havia viscut el cònsol de Rússia.










********************************************************
Enllaç amb informació:

Època: inici segle XX

Descripció:

Situada dins del nucli urbà de la població d'Agullana, a la banda de llevant del terme, formant cantonada entre el carrer Colom i el de l'Albera.
Edifici cantoner amb jardí de planta rectangular, amb la coberta de teual de dues vessants i distribuït en planta baixa i dos pisos. Totes les obertures de l'edifici són rectangulars, amb els emmarcaments arrebossats en relleu. Els dels pisos presenten decoracions florals i vegetals gravades en els mateixos emmarcaments. A la planta baixa, el portal d'accés a l'interior presenta l'emmarcament bastit en carreus de pedra ben desbastats. Al primer pis hi ha tres finestrals amb sortida a tres balcons exempts, amb les llosanes motllurades i baranes de ferro treballat. Una cornisa horitzontal amb el mateix tipus de decoració que l'emmarcament de les obertures marca les línies divisòries entre els diferents nivells. Alhora, la façana principal està emmarcada lateralment amb la mateixa decoració.
La construcció està arrebossada i pintada de color grana.

********************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada