Seguidors

divendres, 1 d’abril del 2022

TORRE CAROLINA

LLINARS DEL VALLÈS - EL VALLÈS ORIENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 






Enllaç amb informació:

Època: segle XIX

Descripció:

Edifici de planta quadrada bastit l'any 1926, d'estil eclèctic. Està compost de planta baixa i pis amb coberta a quatre vessants sobre un gran ràfec on hi destaca el treball de la fusta en el fris i a les mènsules, i el de forja en les figures dels acroteris. De la planta baixa, feta amb encoixinat limitant carreus, hi sobresurt un pòrtic que cobreix l'entrada principal i que alhora constitueix el terrat del pis superior. Està suportat per quatre columnes llises amb capitells jònics i presenta una barana de ferro forjat. A La planta pis, feta amb maons vermells i encoixinats a les cantoneres, s'hi observa una disposició simètrica de les obertures, totes elles emmarcades.
L'habitatge es troba dins una parcel·la delimitada per una tanca d'obra i ferro forjat profusament decorat, a la qual s'hi arriba per un portal de ferro també forjat, delimitat per dues columnes coronades per copes.

Notícies històriques:

L'any 1855 va arribar el ferrocarril a Llinars. Aquest fet va provocar el naixement del primer eixample, que unia el nucli urbà ja consolidat amb l'estació. L'accessibilitat al tren va generar algunes construccions burgeses de segona residència que segueixen de prop la introducció de nous llenguatges formals. Moltes d'aquestes construccions tenen un caràcter eclèctic i popular, sense arquitectes coneguts.

**********************************************************



**********************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada