Seguidors

diumenge, 27 de març del 2022

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE GINESTAR

GINESTAR - SANT GREGORI - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/








Enllaç amb informació:

Època: segle XI

Descripció:

Petita església d'origen romànic de planta rectangular, una sola nau i absis semicircular a la part posterior. Les parets portants són de maçoneria arrebossada a les façanes, deixant a la vista els carreus de les cantonades i els que emmarquen la porta d'accés. La coberta és de teula àrab a dues vessants. El campanar, adossat a una façana lateral, és de planta quadrada i coberta de pedra a quatre vessants. La capella és situada paral·lelament a un alt marge natural del terreny, des de la seva part superior s'accedeix a l'últim pis del campanar per un petit pont de pedra. La façana principal presenta, a la part superior, un frontó abarrocat molt senzill i la porta d'accés és emmarcada amb carreus bisellats. La nau interior és coberta amb volta de canó.
A la part posterior hi ha un cementiri.

Notícies històriques:

Aquesta església és d'origen romànic. És esmentada en un document del segle XII (1184), testament de Da. Dolça, senyora de la Vall i Castell d'Hostoles, la qual llega dos sous a l'església de Santa Maria de Ginestar.



************************************************************
Altres enllaços amb informació:

http://www.rostoll.cat/obaga/Fitxes/Romanic/501_SMariaGenestar/SMariaGenestar.htm

https://elromanic.wordpress.com/2021/04/20/santa-maria-de-ginestar-sant-gregori/?fbclid=IwAR0EMK-Gha5dKJlMNtMTuj7x2Ot5KGw3PQh8YKSyqy1SksVt-GKwZYXNrcU

https://www.santgregori.cat/ca/turisme/patrimoni-cultural/santa-maria-de-ginestar/

************************************************************


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada