Seguidors

dilluns, 15 de gener del 2024

CASA PUIG GARCIA - CASA SOLER-MIRET - CASA DEL GRAN AQUEDUCTE 

VILANOVA i LA GELTRÚ - EL GARRAF

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/








************************************************

Al catàleg inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental publicat per l'ajuntament diu: 

Data de construcció: 1915-1919. Arquitectura de llenguatge classicista

Promotor: Bonaventura Puig García

Descripció:

La casa consta de planta baixa, tres plantes pis. Cada una de les plantes és destinada a un habitatge familiar. La composició de la façana és de tres eixos verticals amb balcons remarcats amb guardapols en ressalt i amb la barana de ferro forjat decorada amb motius geomètrics. En reformes posteriors van aparèixer dues tribunes superposades de fusteria de pi oregón, amb vidrieres de colors i ampits amb ornaments hexagonals. La planta baixa té aplacats amb carreus de pedra treballada amb relleus, i tres arcs de mig punt. L’edifici es corona amb una cornisa al llarg de la façana i el terrat pla protegit per una balustrada de geometria rectilínia.

Dades històriques:

Segons els autors d’“Americanos” “Indianos”, el promotor de la casa Puig Garcia, a la rambla Principal,42, va ser Alegre Ferrer y Pi Sociedad en Comandita i en ella es va instal·lar les oficines del Gran Aqueducto.

Pau Alegre va sol·licitar a l’Ajuntament el 25 de setembre de 1920 que deseando construir en el segundo piso de la casa nº 42 de la Rambla Principal una tribuna coincidiendo con la actualmente existente en el primer piso, segons projecte de l’arquitecte Josep Maria Miró i Guibernau.

Bonaventura Puig Garcia, propietari, va sol·licitar llicencia d’obres de reforma a la casa segons projecte de l'arquitecte Josep Maria Miró i Guibernau, el 29 de desembre de 1952. La memòria del projecte indica que la casa constava de planta baixa, dues plantes i un sotacobert. Cada una de les plantes era destinada a un habitatge familiar. Les reformes projectades pretenien... reformar los pisos primero y segundo a fin de tener cada uno de ellos utilidad para dos famílias... A més, es va obrir una nova porta d'entrada i es va enderrocar l'escala preexistent.

************************************************














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada