Seguidors

dimarts, 27 de febrer del 2018

L'AGRÍCOLA - CAN DOMÈNEC - CASA RIBERA
Llagostera - El Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Casal modernista construït el 1903 per acollir entitats o associacions. Va ser la seu del Centre Regionalista de la Cambra Agrícola.
És un dels pocs edificis modernistes de Llagostera, tot i que hi ha elements aïllats d'aquest estil en diversos edificis.








Enllaç amb informació i descripció:
pàgina 40 que diu:
Època: 1903
Estil: modernista
Aquest edifici fou construït pel propietari rural Antoni Domènech per ser la seu de la Cambra Agrícola. Posteriorment acollí el Centre Regionalista que va tenir certa activitat fins a la dictadura de Primo de Rivera.
Casal modernista en cantonada i de planta rectangular. La façana principal oberta a la plaça, es remarca amb l'aparició d'una torre a l'eix central. Aquesta té la coberta a quatre vessants de teules vidrades i acaba amb una barana de ferro forjat i un penell. Les façanes es composen per eixos verticals d'obertures remarcats per l'alternança entre el color verd i rosa de l'estucat. Totes les obertures tenen les llindes esgrafiades. A la planta principal, una balconada recorre les dues façanes. Els balcons del segon pis tenen llosana individual, amb una ménsula molt treballada. Les façanes s'acaben amb un gris esgrafiat amb motius geomètrics. La barana del terrat alterna les parts massisses i les de ferro forjat. La planta baixa està esgrafiada de color ocre imitant carreus. Els interiors estàn estucats.

Altre enllaç amb informació,descripció i fotos:
que diu:
Època: inici segle XX
Descripció:
Edifici de planta quadrada, composat a partir de la formalització d'una torre central a la façana. Aquesta presenta una balconada correguda de ferro colat al pis principal i balcons petits a la planta superior. Són interessants els elements decoratius com les mènsules dels balcons, amb elements florals i caps humans inspirats en personatges del món rural. Del conjunt de l'edifici destaquen les pintures modernistes a les llindes de les balconeres i el fris del coronament amb decoracions geomètriques i vegetals. Els interiors són estucats i es conserven en bon estat.
Notícies històriques:
És un dels casals d'inspiració modernista més interessants de Llagostera. Actualment es troba semiabandonat.



Altre enllaç amb informació i descripció:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada