Seguidors

divendres, 18 d’octubre del 2019

CAN LLOVERES
LA JONQUERA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa








Enllaç amb informació:

que diu:

Època: inici segle XX
Descripció:
Casa aïllada de planta rectangular que consta de planta baixa , dos pisos i coberta terrassada. L'edifici presenta una acurada articulació dels seus murs exteriors. A la planta baixa trobem tres grans portes d'arc rebaixat separades per uns panys de mur realitzats amb grans carreus de pedra ben escairats, lleugerament arrodonits en els seus cantons. El primer pis s'organitza a l'entorn d'una elegant tribuna poligonal, ubicada en el centre, amb sis arcs de mig punt decorats amb vitralls policroms. En el parament de mur d'aquesta tribuna s'observen uns elements ceràmics també policroms que formen dibuixos geomètrics. A banda i banda s'obren dos finestres de arc rebaixat que donen a dos balcons amb baranes de ferro els quals s'estenen desde els extrems de la façana fins als murs de la tribuna. Al segon pis s'obren altres tres finestres : les dels extrems, també amb balcó, corresponen a les dos del primer pis, mentre que la central dóna a una petita terrassa amb balustres de pedra, la qual, al estar suportada per la tribuna del primer pis presenta també la seva mateixa forma poligonal. Culminant la construcció trobem un mur que tanca la terrassa i que presenta també unes formes geomètriques de clara funció decorativa i on també hi apareixen elements ceràmics policroms.
Notícies històriques:
Es tracta doncs d'una casa de principis de segle que pels seus elements decoratius (formes ondulants, vitralls policroms, i elements ceràmics) denota un cert regust modernista tot i seguint una estructura típicament noucentista.

Al catàleg del patrimoni arquitectònic publicat per l'ajuntament de la Jonquera diu:

Casa burgesa de principis de segle amb traces d’inspiració modernista on destaquen l’ús dels materials i elements d’ofici com a motius ornamentals (baranes de ferro forjat, vitralls policromats, emmarcaments i cenefes ceràmiques), així com la clara jerarquització de la façana al voltant de la tribuna central amb el basament de la planta baixa i el remat de la coberta.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada