Seguidors

dijous, 17 d’octubre del 2019

TORRE DE LA MURALLA
LA JONQUERA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa













Enllaç amn infomació:

que diu:

Època: segle XVII
Descripció:
Situada dins del nucli urbà de la població de la Jonquera, al bell mig del terme, prop de l'església i del casc antic de la vila, formant cantonada entre el carrer de la Torre i la plaça de la Muralla.
Es tracta de les restes conservades d'una torre que està integrada a una de les cases del carrer, actualment força enrunada. Conserva una planta semicircular, sense coberta ni tancament i era utilitzada com una de les habitacions de la casa. Presenta dues obertures rectangulars posteriors obertes al bell mig del parament, tot i que tapiades. Està bastida en pedra sense desbastar lligada amb morter de calç i disposada formant filades regulars. A l'interior, el parament combina l'aparell de pedra vist amb un revestiment arrebossat i pintat.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

La “torre de la Muralla” (s. XVII), a la plaça del mateix nom, formava part del recinte conegut com “la força”, però quedava situada en el centre d’un perímetre fortificat més ampli. Construïda amb mur de mamposteria de pedra, actualment coronada amb una coberta de teula àrab, que formava part del conjunt de, com mínim, cinc torres més ja existents a la primera meitat del segle XVII, abans de les guerres carlines.
La “torre de la plaça de la Muralla”, situada en ple casc urbà i en la confluència dels carrers Sant Miquel, Alzines i la Torre, ha estat acabada de restaurar aquest any 2011 i és un punt emblemàtic i central del que fou el recinte emmurallat intern (La força) del casc antic de la Jonquera. Des de 2004 té la qualificació d’Espai d’Espectativa arqueològica.

Altres enllaços amb informació:


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada