Seguidors

divendres, 18 d’octubre del 2019

LA RECTORIA
LA JONQUERA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVIII
Descripció:
Casa de planta rectangular, situada al centre del poble, que consta de planta baixa, dos pisos i coberta a duess aigües. El parament del mur està realitzat amb blocs de pedra ben treballats i escairats. Les obertures també han estat emmarcades per carreus ben treballats d'un material diferent. Al primer pis, sobre la porta principal, s'obre una finestra amb un arc gòtic que dóna a un petit balcó. Les altres obertures són més petites i no presenten cap element decoratiu d'interès. Tot i així l'articulació de la façana, pel seu equilibri i elegància concedeix a la casa un aspecte força noble. La casa té un ràfec força remarcat.

Al catàleg de patrimoni arquitectònic publicat per l'ajuntament de la Jonquera diu:

Les característiques originals d’aquesta casa corresponen a l’edificació del segle XVIII, on la façana es composa a partir de la simple expressió dels elements constructius que la formen: brancals, arcs i lloses incipients de balcó de granit abuixardat i barana amb muntants llisos o en forma de tirabuixó, com a reflexe d’una tradició constructiva encara simple. La dominant del plè sobre el buit i la cornisa i tortugada ceràmiques apareixen com a altres constants tipològiques. Com a elements singulars destaquen la doble balconada que reforça l’eix de simetria de la façana i la porxada de la façana posterior.

Altre enllaç amb informació:
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=LA+JONQUERA&page=2&pos=14


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada