Seguidors

dimarts, 1 d’octubre del 2019

CAN TEULER
CASTELLTERÇOL - EL MOIANÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Escut amb una creu i un sol i l'any de construcció 1674



Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVII
Descripció:
Casa entre parets mitgeres, amb façana alineada al carrer de Sant Llogari. Consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és a dues vessants. El portal d'entrada és d'arc de mig punt adovellat i les altres obertures són quadrades i allindades amb carreus de pedra.
A la dovella central de la porta d'entrada hi ha un relleu de pedra emmarcat en figura geomètrica trapezoidal. A la part inferior hi ha la data 1674. a la part superior hi ha una custòdia flanquejada a ambdós costats per una rosa amb branques i fulles. La peça està treballada en relleu sobre el mateix pla de la pedra, és de molt fina factura i es conserva en perfecte estat.
Notícies històriques:
Al segle XVII, amb la creació del gremi de peraires i el floriment del negoci de la neu, la població experimentà una notable creixença. El carrer Sant Llogari és l'eix vertebral del Castellterçol històric.
El relleu de la porta d'entrada va ser instal·lat com a record pel fet d'haver-se resguardat en aquest edifici la custòdia durant la processó del Corpus de 1674 per la tempesta que es desencadenar aquell any.

Altres enllaços amb informació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada