Seguidors

dimecres, 15 de juliol del 2020

CAN BATLLE
CASA NATAL DE FRANCESC CAMBÓ i BATLLE
VERGES - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segles XVI – XVIII

Descripció:

Can Batlle es troba situat dins el nucli medieval de Verges, adossat per la part posterior a un fragment de la muralla, una torre de la qual queda integrada a l'edifici. Es tracta d'un edifici de grans dimensions, de planta irregular, format per dos cossos diferenciats: el de l'esquerra, de planta i dos pisos, amb dues obertures per planta, i el de la dreta, de planta i un pis, amb dues obertures a la planta baixa i tres a la part superior. El cos de l'esquerra presenta com a element més remarcable de la façana el balcó del primer pis, amb relleus molt desgastats a la llinda, d'estil gòtic-renaixentista. Són també interessants els esgrafiats geomètrics i, en el cos de la dreta, la inscripció de la porta d'accés, amb la data del 1581, així com també la torre posterior de base quadrada, que correspon a la fortificació medieval.

Notícies històriques:

L'edifici de Can Batlle es recolza sobre la muralla medieval de Verges. Sembla que va ser bastit durant el segle XVI i reformat posteriorment, en el segle XVIII. Al moment de construcció inicial correspon, entre altres elements, la finestra que dóna caràcter de la façana.
En aquesta casa va néixer Francesc Cambó i Batlle (Verges 2 de setembre de 1876 - Buenos Aires 30 d'abril de 1947) l'any 1876. En els darrers anys l'arquitecte Bonet va dirigir les obres de restauració de l'edifici.

Francesc Cambó i Batlle

Davant la casa i en una petita plaça hi ha el seu monument.

La vila de Verges al seu fill
Francesc Cambó BAtlle
1876-1947
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada