Seguidors

dimecres, 29 de juliol de 2020

ESGLÉSIA DE SANT ESTEVE DE SORDS
SORDS - CORNELLÀ DEL TERRI - EL PLA DE L'ESTANY

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XII-XIII // XVIII

Descripció:

L'església parroquial de Sant Esteve de Sords és de planta romànica i manté l'absis de l'estructura originària, amb una cornisa llisa d'un quart de cercle. Presenta una nau central i dues més petites laterals. La façana presenta un campanar molt alt de planta quadrada, segurament construït en diferents etapes. El portal és fet amb dovelles que inicialment donarien la forma d'arc de mig punt, posteriorment retallat.
Davant del temple hi ha un recinte configurat pels nínxols del cementiri i un portal i murs que separen de l'exterior. Al damunt del portal hi ha una habitació de guàrdia amb teulat a quatre vessants i volta de canó de pedruscall (reliquiari).

Notícies històriques:

La nau fou renovada completament durant el segle XVIII i també es construïren les dues laterals i la sagristia. La finestra d'aquest recinte porta la data de 1785.
L'any 986 es coneix ja el nom de Sords, i tenia ja església dedicada a Sant Esteve. Els marmessors de Otón van traspassar al seu germà Vandalgande els béns del testament excepte un alou cedit a l'església de Sant Esteve.

Altres enllaços amb informació:

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2017/02/tresors-de-sords-el-pont-medieval-el.html

http://esglesiesdegirona.blogspot.com/2010/07/esglesia-de-sant-esteve-de-sords.html

http://www.artmedieval.net/sant%20esteve%20de%20sords.htm

https://www.catalunyamedieval.es/esglesia-parroquial-de-sant-esteve-cornella-del-terri-pla-de-lestany/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada