Seguidors

dijous, 25 de maig del 2023

CASA ANTONI MIRÓ i PASCUAL

VILANOVA i LA GELTRÚ - EL GARRAF

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 









*************************************************
A l’inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental publicat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú diu:  

Època: Època contemporània, any 1860, arquitectura historicista.

Autor: Josep Salvany i Juncosa (Vilanova i la Geltrú 24 de juny de 1825 - 1898), mestre d’obres.

Promotor: Antoni Miró i Pascual

Descripció: Edifici d’habitatge entre mitgeres amb façanes a dos carrers paral·lels. Edifici de planta sensiblement rectangular compost de planta baixa i dues plantes pis sota coberta.

Façana: Façana de composició simètrica Obertures de la planta baixa d’arc rebaixat. Planta primera amb un balcó central d’una obertura i dos laterals correguts de dues obertures allindades amb trencaaigües i refosos amb arcs lobulats ogivals. Planta segona amb cinc balcons d’una obertura i trencaaigües. Important cornisa i pilastres simulades que arranquen de la primera baixa.

Dades històriques: De la casa Miro i Pascual només es conserva la façana original. L’edifici va ser enderrocat a inici de la dècada de 1990 i només es va mantenir la façana. Aquesta casa era un dels exemples d’edificació en el nucli antic de Vilanova, en la qual es remodela una antiga construcció per a convertir-la en residència burgesa. El projecte va ser realitzat pel mestre d’obres Josep Salvany i Juncosa, l’any 1860. El plànol de l'edifici es conserva en l'Arxiu Comarcal, titulat Fachada gòtica para una casa del S. D. Antonio Miro i Pascual, que mostra una ràpida incorporació dels mestres d’obres locals als moviments romàntics del segle XIX.

*************************************************

Altre enllaç amb informació:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/32803

*************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada