Seguidors

dijous, 25 de maig del 2023

 CASA LLORENÇ MONTANÉ i MARTÍNEZ

VILANOVA i LA GELTRÚ - EL GARRAF

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/





**************************************************************
A l’inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental publicat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú diu:  

Època: any 1896. Arquitectura neoclàssica.

Autor: remodelació a l’any 1964 a càrrec de l’arquitecte Josep Maria Miró i Guibernau (Vilanova i la Geltrú 24 de març de 1889 - Barcelona 5 d'abril de 1966).

https://www.arquitecturamodernista.cat/autors/josep-maria-miro-guibernau

https://raco.cat/index.php/ButlletiBalaguer/article/view/351167

https://www.arquitecturacatalana.cat/es/autores/josep-maria-miro-i-guibernau

Promotor: Llorenç Montané i Martínez (1964)

Descripció: És un edifici que originalment s’organitzava en planta baixa i dos pisos, als quals es va afegir una remunta reculada de dues plantes, tot i que la façana que s’aboca al carrer conserva la visió primitiva. La composició de façana és de dos eixos disposats simètricament, amb una balconada contínua a la primera planta, portals en arc conopial i rebaixat, amb dovelles de pedra natural, fusteries de persianes de llibret de fusta de pi envernissada, i cornisa de remat. La planta baixa té sostres amb voltes a la catalana de maó de pla, col·locat a l’espiga. A les parets de càrrega es manifesta una antiga ampliació de l’edifici, de crujia petita a una de major. A l’eix central de la façana destaca la capelleta de paret amb fornícula en arc rodó i imatge de la verge del Roser.

Dades històriques: A la clau d'un dels dos portals de la casa hi ha inscrita la data de 1896, flanquejant l’anagrama JHS. L'actual configuració de la casa és de l'any 1964. Llorenç Montané i Martinez es va dirigir a l'Ajuntament, el 23 de juliol de 1964, per sol·licitar ...reformar y dar mayor altura a su casa situada enfrente a la plaza de Soler y Miró, aunque numerada por la calle Mayor número 88, cuyas obras se proyectan realizar de conformidad con los planos... Els plànols van ser signats per l'arquitecte Josep Maria Miró i Guibernau amb data 16 de juliol de 1964 i amb la conformitat de l'arquitecte municipal Josep Maria Pericas i Soler.  

**************************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada