Seguidors

dimarts, 28 de juliol del 2020

ANTIC HOSPITAL, ESCOLA i AJUNTAMENT DE CERVIÀ DE TER
CERVIÀ DE TER - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVIII

Descripció:

Damunt la porta de la façana del que havia estat l'hospital de la població hi trobem aquesta llinda en la qual hi ha tres figures esculpides. La llinda està emmarcada per una decoració afegida a banda i banda. Les tres figures, de mig cos es troben separades per una decoració. A la part central tenim una figura nua amb la marca d'una ferida. A la dreta d'aquesta trobem un personatge amb barba i capa sostenint en una de les mans una mena de collar. A l'esquerra un altre personatge amb capa sembla estar desenbeinant l'espasa amb les dues mans. Els rostres són força toscos i la resta del cos presenta una gran senzillesa.

Notícies històriques:

De l'antic hospital de Cervià de Ter es conserva la façana primitiva, on destaquen a la porta tres figures en relleu de caràcter rústec. Les varen fer esculpir els administradors l'any 1748. L'hospital de Cervià, durant les guerres de la Independència i civils del segle XIX encara va prestar els serveis sanitaris pels quals fou creat. Darrerament havia estat seu de l'Ajuntament, però al traslladar-se aquest a l'edifici del monestir de Santa Maria, ha quedat com a Casa Cultural, Escola de músics i consultori mèdic.

**************************************************************

Al blogg de l'Antonio Mora Vergés ens diu que també havia estat escola.

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2015/10/antigues-escoles-de-cervia-de-ter-el.html

i diu:

Demanava la ubicació de les escoles de Cervia de Ter anteriors a la dictadura franquista, i m’indicaven l’edifici que havia estat Hospital, Casas Consistoriales i escoles; em precisaven fins que les nenes anaven a la primera planta, i el nens a la segona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada