Seguidors

dilluns, 4 d’octubre del 2021

AQÜEDUCTE DE CANALETES

CERDANYOLA DEL VALLÈS - EL VALLÈS OCCIDENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/
En el catàleg quadern 4 publicat per l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès diu:

Època: segles XVI-XVII-XVIII

Obra d’enginyeria formada per una sèrie d’arcs de punt rodó de maó a plec de llibre i carcanyols també de maó, d’uns 90 cm d’ample i alçada variables entre 2 i 4 metres, que servia com a suport d’una canalització d’aigua, actualment desapareguda.

Es conserven dos trams paral·lels al riu Major.

Un tram situat sobre el camí de Can Catà, amb dos arcs recolzats sobre dos pilars i sobre el mur de Can Canaletes. Reutilitzat com a pont que permet la connexió entre la plataforma de Can Canaletes i els seus camps de conreu, es construïren al seu damunt 2 baranes de maó que protegien el pas de vianants.

L’altre tram situat al costat del Torrent de Canaletes, entre camps de conreu i vorejat per un petit camí, conserva tretze ulls.

No hi ha acord sobre la seva cronologia. Les arcades actuals foren construïdes els segles XVI i XVII per uns, i XVIII-XIX per altres. Tampoc s’ha confirmat el seu possible origen romà (segles II-III d.C.).
**********************************************
Altres enllaços amb informació:******************************************************************************************** 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada