Seguidors

dimecres, 6 d’octubre del 2021

CASA AGUSTÍ BRICALL

BARRI MONTFLORIT - CERDANYOLA DEL VALLÈS - EL VALLÈS OCCIDENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 






Al catàleg quadern 4 publicat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès diu:

Cronologia: any 1928 – a la web de la Generalitat de Catalunya diu l’any 1925

Autor: Carles Martínez Sánchez

Descripció:

Edifici aïllat que constitueix un bon exemple de les torres d’estiueig d’estil noucentista construïdes a partir dels anys 1920 a la urbanització  promoguda pels germans Riera en els terrenys del Mas Olivé.

És una construcció de dimensions mitjanes, amb planta baixa i golfes, en la que destaquen la coberta e els esgrafiats florals de la façana.

La planta és quasi rectangular, amb un porxo d’accés, inclòs en el volum de la casa, en la cantonada sud-est, i un adossat a la façana oest amb terrassa a nivell de les golfes.

La coberta és teula plana, amb planta de creu amb el carener més llarg més elevat i rematat per pinacles de terracuita, amb barbacana recolzada sobre unes singulars cartel·les de fusta.

Tota l’alçada de la planta superior, per sota del ràfec i fins a una senzilla motllura que envolta l’edifici, està recoberta amb una decoració esgrafiada de tiges vegetals i roses. Per sota de imposta hi ha un esgrafiat de triangles, i en el porxo d’accés, hi ha una gran motiu, que representa una copa de la surten tiges vegetals, fulles i roses.

Dades històriques:

Any 1928 – Agustin Bricall sol·licita permís per construir una casa “en la barriada de Montflorit (termino municipal de Sardanyola), Km.1 Hm4 del camino vecinal de Sardanyola a la carretera de Corrnellá a Fogás” segons projecte signat el 30 de juliol per Carles Martínez Sánchez, arquitecte que havia obtingut el títol a Barcelona el 1920 i era arquitecte municipal d Cornellà de Llobregat.

*********************************************************

Altres enllaços amb informació:

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/02/casa-agusti-bricall-montflorit.html

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=19&consulta=MCU0KzA4MjY2NSU=&codi=27398

*********************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada