Seguidors

dimarts, 26 d’octubre del 2021

CAPELLA DE SANT SEBASTIÀ

SANTA MARIA DE PALAUTORDERA - EL VALLÈS ORIENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 







Enllaç amb informació:

Època: segle XVI

Descripció:

La Capella de Nostra Senyora del Remei es troba a la divisió de termes entre Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera. El seu origen cal cercar-lo al principi del segle XVI, quan es construí una església dedicada a Sant Sebastià. Aquesta capella encara es conserva però està a l'altra cantó de carretera. Entre els anys 1792 i 1800 es va construir un nou santuari, l'actual. S'abandonà la primitiva en la qual s'havia establert la confraria de Nostra Senyora del Remei a finals del segle XVI. La façana és molt senzilla, solament té la porta d'entrada i una petita obertura vertical de pedra, per entrar la llum. S'observa la caiguda de l'arrebossat que era construïda en pedra.

Notícies històriques:

Aquest edifici religiós fou erigit en el segle XVI, com a Santuari a Sant Sebastià, més tard passà la devoció a la Mare de Déu del Remei.
Està situada davant, a l'altra costat de la carretera, del Santuari del Remei. Entre 1792 i 1800 es va construir un nou edifici i aquest fou abandonat, sent ara una casa particular.

**************************************************************

Altres enllaços amb informació:

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/07/ermita-de-sant-sebastia-i-de-la-mare-de.html

https://estimadaterra.wordpress.com/2018/03/08/la-petita-capella-dedicada-a-sant-sebastia-de-santa-maria-de-palautordera/

https://ca.freejournal.org/1533468/1/sant-sebastia-santa-maria-de-palautordera.html

**************************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada