Seguidors

divendres, 27 de juliol de 2018

ANTIC HOSPITAL
La Bisbal d'Empordà - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Actualment es la Residencia Geriátrica Municipal Zoilo Feliú.


Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: segle XVIII
Descripció:
L'hospital de la Bisbal és un edifici de planta baixa, un pis i golfes, amb coberta de teula. Presenta una interessant portada barroca, amb una obertura d'accés d'arc escarser i brancals amb blocs de pedra regulars motllurats. L'arc de la llinda té una gran voluta motllurada que ocupa tot l'ample de la porta. Al damunt hi ha un cercle amb una creu inscrita i relleus ornamentals al voltant. El conjunt es completa amb tres petits pinacles acabats en esferes. L'hospital es troba molt modificat a la part posterior, ja que ha experimentat diverses obres d'ampliació cap a aquesta banda.
Notícies històriques:
L'edifici de l'hospital va ser bastit el 1779 en estil barroc.

Altre enllaç amb informació:


que diu:

DESCRIPCIÓ
Edifici de planta baixa, pis i golfes. L'obra major està construïda amb pedra, que actualment apareix parcialment coberta per un arrebossat. L'edifici està cobert amb teula àrab. El conjunt es troba molt modificat a la part posterior, ja que ha experimentat diverses obres d'ampliació.
Presenta una interessant portada barroca, amb una obertura d'arc escarser i brancals amb blocs de pedra regulars motllurats. La llinda està feta per una gran voluta motllurada que ocupa tot l'ample de la porta. Al damunt hi ha un cercle amb una creu inscrita i relleus ornamentals al voltant. El conjunt es completa amb tres petits pinacles coronats per esferes,
La capella de la Pietat forma part del conjunt de l'hospital, la qual es comunica amb aquest a través d'un pont cobert que travessa el carrer.


Cap comentari:

Publica un comentari