Seguidors

diumenge, 8 de juliol del 2018

CASA RIBAS
Sant Feliu de Guíxols - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Autor de l'edifici desconegut.




Medalló amb la imatge del pintor italià Raffaello Sanzio.




Amb moltes dificultats degut a la poca nitidesa del PDF del catàleg de bèns a protegir he pogut llegir i espero sense cap error que diu:


Altre vegada veiem com les edificacions d’una certa representivitat de finals del segle XIX i principis del segle XX, proposen una ornamentació elaborada en mejor o menor grau sobre una composició d’obertures tradicional.
En aquest cas veiem com hi ha cert esforç ornamental, que sense ser exuberant, va més enllà de la utilització d’elements prefabricats en sèrie, amb l’aparició de medallons  en relleu i de motius florals pintats i formes sinuoses en els emmarcaments dels balcons i en les finestres cegues de la segona planta, com a característiques pròpies del modernisme, encara que aquí de resultat eclèctic.
El fet de la discontinuïtat compositiva entre les dues obertures de la planta baixai l’eix central dels pisos superiors, i la diferencia de llenguatge ornamental també entre la planta baixa i les altres, fa pensar que es tracta d’una ampliació d’un edifici del segle XIX.

Magnífic enllaç amb informació:


que diu:

La casa Ribas, construïda el 1902 al començament del carrer del Garrofer, té a la seva façana dos medallons amb l’efígie d’un singular personatge: el pintor italià Rafael Sanzio (1483-1520). Es tracta probablement d’una al·legoria de les arts o el reflex de la passió que el propietari de la casa sentia per aquest autor. Aquest retrat de Rafael esdevé avui dia un silenciós homenatge guixolenc a un dels artistes més importants del Renaixement.

AMSFG - Autor: Salvador Estibalca

Raffaello Sanzio (Urbino 6 d'abril de 1483 - Roma 6 d'abril de 1520)









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada