Seguidors

divendres, 27 de juliol del 2018

CAN VEÍ
La Bisbal d'Empordà - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: segle XIX

Descripció:

Edifici de grans dimensions, que fa cantonada entre els carrers dels Valls d'en Colomer i del Raval. És una casa de planta baixa, entresòl, dos pisos i golfes. La porta d'accés, al carrer dels Valls, és d'arc escarser amb brancals d'inspiració clàssica. La mateixa tipologia d'arc es repeteix a totes les obertures de la planta baixa, mentre que les dels pisos superiors són allindades. Com a elements remarcables són dignes d'esment els emmarcaments de les obertures, amb carreus regulars de pedra, les baranes dels balcons, de forja, i l'escut de la façana del carrer del Raval, de pedra. El coronament de l'edifici té una cornisa motllurada, i en l'actualitat presenta algunes modificacions. 

Notícies històriques:

La casa Veí va ser bastida l'any 1845, segons consta a la clau de l'arc de la porta principal d'accés. És un edifici d'estil neoclàssic i conserva encara la decoració de les sales interiors.


Altre enllaç amb informació:


que diu:

DESCRIPCIÓ
Edifici de grans dimensions de planta baixa, entresol, dos pisos i golfes cobert amb teula àrab amb vessant cap a la façana principal. La porta d'accés, al carrer Valls d'en Colomer, és d'arc escarser amb brancals d'inspiració clàssica. La mateixa tipologia d'arc es repeteix a totes les obertures de la planta baixa, mentre que les dels pisos superiors són allindades. Són remarcables, els emmarcaments de les obertures, amb carreus regulars de pedra, les baranes dels balcons, de forja, i l'escut de la façana del carrer del Raval, de pedra. El coronament de l'edifici té una cornisa motllurada que en l'actualitat presenta algunes modificacions.
El pis principal conserva l'estructura de la casa senyorial, la sala al mig de l'edifici, a la qual comuniquen les habitacions amb el cove. Es conserben les decoracions neoclassiques d'algunes sales.
CRONOLOGIA
Aquesta casa va ser bastida l'any 1845, segons consta a la clau de l'arc de la porta principal.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada