Seguidors

diumenge, 22 de juliol del 2018

TORRE MARIA
La Bisbal d'Empordà - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Al panell informatiu hi diu:
A finals del segle XVIII i primera meitat del XIX, indianos, o americanos, era el nom amb què popularment es designava la gent que tornava a l’Empordà després d’haver emigrat a Amèrica i haver-hi fet fortuna. Per ostentar la seva riquesa, construïren grans cases d’estil colonial, sovint de dos pisos, amb balconades que abraçaven tota la façana i jardins o patis amb plantes exòtiques.

A la Bisbal hi ha tres cases d’indians ubicades totes elles al carrer de l’Aigüeta: Torre Maria, Can Boy i Cals Americanos.
Torre Maria, la més recent de les cases d’indians de la Bisbal, va ser la casa d’Ángel Pérez, un cubà establert a la comarca. És una casa d’estil noucentista que porta el nom de la seva dona, Maria Mascarós.
















Enllaç amb informació i descripciño:


que diu:

Època: segle XX

Descripció:

Situat al carrer de l'Aigüeta, és un casal aïllat, de planta quadrangular; té soterrani, planta principal i un pis, amb teulada a quatre vessants i torre a la banda nord. Hi ha galeries d'arcs rebaixats a tres dels seus costats que formen terrasses al primer pis, amb baranes de balustres. Les obertures de la façana principal són d'arc de mig punt, emmarcades per motllures; aquesta façana té porxo d'accés i terrassa.

Notícies històriques:

La "Torre Maria" va ser bastida l'any 1932 per a Àngel Pérez, cubà establert a la comarca, que esdevingué beneficiari d'una gran herència. En l'actualitat l'edifici té la funció d'ambulatori de la Seguretat Social.

Construïda l'any 1932 per Àngel Pérez, d'origen cubà. És un casal aïllat, de planta quadrangular i torre a la banda nord. Hi ha galeries d'arcs rebaixats a tres costats, que formen terrasses al primer pis, amb balustrada. La façana principal té porxo d'accés i terrassa.

Altres enllaços amb informació:



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada