Seguidors

dimecres, 25 de juliol del 2018

TORRE DE DEFENSA DEL MOLÍ DE LA TORRE
La Bisbal d'Empordà - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa











Enllaç amb informació:


Època: segles XV-XVI
Descripció:
L'element es troba situat vora la carretera de Girona, entre la Bisbal i Corçà. Es tracta d'una torre de defensa de pedra que sobresurt del conjunt d'edificis que l'han amagada parcialment, principalment en la part baixa. Forma part d'un antic molí fariner, molt modificat en l'actualitat. La torre és de planta quadrada, i conserva la corsera en gairebé tot el seu perímetre.
Notícies històriques:
Fins els anys trenta del segle actual el molí de la torre va ser utilitzat com a molí fariner. Funcionava amb l'aigua del Rec del Molí, provinent del riu Daró.

El molí té un interès històric, ja que va ser la primera indústria de la Bisbal. Hi ha documentació relativa als molins des d'època medieval. La torre defensiva pot ser datada cap als segles XII-XIII.

L'element es conserva en bon estat, però necessitaria una restauració, ja que part de la corsera, a la banda posterior, es troba malmesa.

Altre enllaç amb informació:


DESCRIPCIÓ
Torre de defensa, de pedra, que sobresurt d'un conjunt d'edificis que l'amaguen parcialment. Forma part d'un antic molí fariner, molt modificat en la actualitat, que havia abans havia estat un casal fortificat. La torre és de planta quadrada i conserva gairebé tot el perímetre (costats sud, est i oest).
El molí té un interès històric, ja que va ser la primera industria de La Bisbal.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada