Seguidors

divendres, 20 de juliol del 2018

CASA SIBILS
Sant Feliu de Guíxols - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Al catàleg de béns que ha publicat l'ajuntament hi diu:

La casa es va construir l’any 1892.

Autor: Pere Pascual Baguer (1848-1926) i també diu que l’any 1934 el Rafael Masó Valentí (1880-1935) també hi va fer alguna intervenció.

Rafael Masó Valentí

Després de l’enderroc de la muralla el 1696, la població guanyà un front edificable de primer ordre amb una ubicació immillorable, que mitjançant successius projectes d’alineació, ha definit la façana del nucli històric al Passeig del Mar. Però va ser durant l’esplendor de finals del segle XIX i principis del XX, quan la burgesia ganxona va saber valorar aquest entorn urbanístic i va construir-hi les seves residències.
Aquest edifici és un dels exemples de la nova tipologia de casal burgès de l’època, feta normalment per mestres d’obres, en la que el repertori ornamental d’inspiració neoclàssica, producció industrialitzada i resultat eclèctic apareix com a reflex del potencial econòmic de la propietat.
En aquest sentit destaca el balcó principal i l’estuc generalitzant imitant obra vista amb franges decoratives. La pèrgola que emergeix de la coberta és producte d’una ampliació recent.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada