Seguidors

divendres, 27 de juliol del 2018

LES VOLTES D'EN GALÍ
La Bisbal d'Empordà - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Porticus hic Josephi Gali patris et Joachim Gali filii sumptibus erectus  privatus sed pervius dum ipsis e suis  placeat anno MDCCCXXXV - 1835




Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: segle XIX

Descripció:
Les Voltes d'en Galí formen part d'un edifici situat al carrer de les Mesures, davant l'Ajuntament Vell. Són uns porxos constituïts per vuit arcs de mig punt (sis al carrer de les Mesures i un a cadascun dels extrems), tots ells sostinguts per columnes de pedra que imiten l'estil dòric. A la part baixa de les columnes hi ha, a la banda exterior, elements de protecció de forma arrodonida. L'enteixinat és de ceràmica i les bigues de ferro.

Notícies històriques:
Els porxos de Can Galí van ser construïts al mateix temps que l'edifici del qual formen part, d'estil neoclàssic, bastit l'any 1835 per al comerciant de teixits J.Galí com a habitatge, magatzem i botiga.

En l'actualitat la casa Galí hostatja a la planta baixa una entitat bancària, a més dels habitatges dels pisos superiors.



Altre enllaç amb informació i descripciño:


que diu:


DESCRIPCIÓ
Les voltes d'en Galí formen part d'un edifici del carrer de les Mesures, situat just davant de l'Ajuntament Vell. Són uns proxos constituits per vuit arcs de mig punt (sis al c. Mesures i un a cadascun dels extrems) sostinguts per columnes de pedra que imiten l'ordre dòric. El teginat és de ceràmica i bigues de ferro.
Es tracta d'un edifici fet construir pel comerciant de teixits Joaquim Galí. A sobre les voltes hi ha tres pisos més, cobert tot el conjunt amb teula àrab. La senzillesa de la façana, malgrat les seves dimensions, contrasta amb l'interior.
CRONOLOGIA
Porxos construïts al mateix temps que l'edifici del qual formen part, l'any 1835.


Altre enllaç amb informació:


que diu:

Construïdes l'any 1835 per Joaquim Galí, un comerciant que va instal·lar-hi el seu magatzem i botiga de robes. És un exponent de l'arquitectura neoclàssica, format per un gran porxo de sis arcs sostinguts per columnes de pedra coronades per capitells dòrics.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada