Seguidors

dimecres, 19 de juny del 2019

CAN ROSTES o CA L'OLLER
AMER - LA SELVA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa






A la llinda de la porta d'entrada hi ha inscrit LLORENS OLLER + ME FECIT 1762



Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVIIi – XX
Descripció:
Edifici cantoner de tres plantes i coberta de doble vessant a façana amb un gran pati lateral situada al final del carrer Migdia, tocant amb la Plaça de la Pietat. La façana, de dues crugies (quatre a la planta baixa), està arrebossada i pintada de blanc a excepció dels emmarcaments de pedra d'algunes obertures. 
La planta baixa consta d'un sòcol arrebossat i sense pintar, a imitació, poc aconseguida, de blocs de pedra i de dos portals i dos finestres. Aquests estan emmarcats de grans blocs de pedra sorrenca i tenen llindes monolítiques. Una d'aquestes llindes, la de l'entrada principal al carrer, conté gravada la llegenda següent:

 LLORENS OLLER + ME FECIT 1762

El primer pis consta de dos balcons sobre els portals de la planta baixa. Tenen les bases monolítiques de pedra calcària, barana de ferro i finestres altes. El segon pis conté dues finestres d'obra de rajola i maçoneria arrebossada. El ràfec està format per tres fileres de rajola, dues de rajola plana i una en forma de dent de diamant.
La façana que dona al pati comparteix amb la façana principal una terrassa coberta a un vessant i la paret arrebossada de 2 metres i mig d'alçada que, continuant la façana, s'allarga fins a la Plaça de la Pietat. Hi trobem una porta al nivell del primer pis, sobre la terrassa coberta sostinguda amb una estructura de fusta, emmarcada de pedra calcària amb grans blocs i llinda monolítica. També hi ha altres finestres i balconets als pisos superiors.
Notícies històriques:
Casa originaria del segle XVIII (1762) i amb reformes durant els segles XIX i XX.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada