Seguidors

dijous, 20 de juny del 2019

CASA AL CARRER ABAT VILAFRESER,16 a AMER
AMER - LA SELVA

Foto de Joan Dalmau Juscafresa


Enllaç amb informació:

que diu:

Època: mitjan segle XVIII – final XX
Descripció:
Edifici entre mitgeres de tres plantes i coberta de doble vessant a façana. Aquesta façana, de dos crugies, és arrebossada i pintada de color ocre.
La planta baixa consta d'un sòcol d'arrebossat sense pintar, d'una porta d'accés als pisos superiors i d'una porta de garatge metàl·lica, totes elles fetes de rajola emmarcades de ciment pintat.
El primer pis consta d'una finestra emmarcada de pedra amb llinda monolítica i un balcó fet de rajola i ciment amb barana de ferro senzilla.
Al segon pis hi ha dues finestres d'obra nova.
El ràfec, arrebossat i formant dos escalons, emergeix uns 40 cm.
 
Notícies històriques:
Com la resta de les cases del carrer Vilafreser, té l'origen al segle XVII i XVIII. Al llarg del segle XX totes les cases s'han anat reformant en major o menor mesura i conservant alguns dels elements arquitectònics originals.
En aquest cas, a més de l'estructura de la casa, s'ha conservat el marc d'una de les finestres originals, datada de 1760.
A finals del segle XX, com moltes altres cases del poble, van substituir els antics portals de les plantes baixes per places de garatge i portals metàl·lics.A la llinda de la finestra hi ha inscrit l'any 1760Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada