Seguidors

dissabte, 29 de juny del 2019

CASA AL CARRER DEL PORT,27
L'ESCALA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Any 1847



Enllaç amb informació:

que diu:

Època: mitjan segle XIX
Descripció:
Situada dins del nucli antic de la població de l'Escala, a la part septentrional del terme, amb la façana principal orientada al carrer del Port.
Edifici de planta rectangular format per tres crugies, amb la coberta a dues vessants de teula i distribuïda en planta baixa i dos pisos. La façana principal presenta, a la planta baixa, dos portals d'arc rebaixat emmarcats amb carreus de pedra, als laterals, i al centre, un altre portal rectangular de pedra, amb una obertura ovalada al damunt. A la primera planta hi ha tres finestrals rectangulars, bastits amb carreus de pedra, amb sortida a tres balcons exempts, amb llosana motllurada. A la barana de ferro del balcó central hi ha la data de 1847. La segona planta presenta un balcó central, de mides més petites, i dues finestres laterals emmarcades amb carreus de pedra també. La façana està rematada amb una cornisa motllurada.
La resta del parament es troba arrebossat als pisos superiors i força transformat a la planta baixa, combinant el mateix revestiment amb plafons de ceràmica.
 
Notícies històriques:
A la façana principal, a la barana obrada en ferro del balcó central s'aprecia la data de 1847, referent a la inauguració de l'edifici.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada