Seguidors

dijous, 20 de juny del 2019

CASA AL CARRER FIRA DE SANT ISIDRE,9 a AMER
AMER - LA SELVA

Foto de Joan Dalmau Juscafresa


Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XIX - XXI
Descripció:
Edifici cantoner de tres plantes, terrasseta coberta i teulada de doble vessant a façana. Com que el carrer fa desnivell, la part que dóna al carrer Fira de Reis té tres plantes. Les façanes són arrebossades i pintades, a excepció feta dels emmarcaments de pedra sorrenca d'algunes de les obertures. L'estructura de l'edifici en planta és rectangular.
La planta baixa de la façana principal, del carrer Fira de Sant Isidre, conté una porta a la qual s'accedeix per dues rampes de ciment i uns esglaons de pedra. Aquesta porta està emmarcada de pedra sorrenca en grans blocs. Al costat esquerra hi ha una finestra també emmarcada de pedra i les restes consolidades i conservades d'un antic forn interior de planta semicircular amb coberta teulada d'una vessant. Al primer pis d'aquest costat hi ha dues finestres d'obra de ciment i rajola. A la part superior hi ha una terrasseta, formada per una part sobrealçada de la teulada amb coberta de doble vessant.
A la façana lateral hi ha dues obertures per planta. Destaca un balcó al primer pis i una finestra emmarcada de pedra sorrenca.
A la façana posterior, del carrer Fira de Reis, consta d'un portal emmarcat de pedra sorrenca i d'una entrada de garatge de porta metàl·lica. El marc de pedra de la porta té una gran llinda monolítica gravada amb el nom de MIQUEL PON i la data de 1821. Al primer pis, sobre la porta de pedra, continua una finestra balconera també emmarcada de pedra, amb barana de ferro senzilla, i una altra de més petita d'obra de rajola i arrebossat. Al pis superior hi ha dues obertures més similars a l'anterior.
Els ràfecs són de doble filera, una de rajola plana i una de teula. Les canaleres són metàl·liques.
 







A la llinda hi ha inscrit MIQUEL PON 1821







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada