Seguidors

dissabte, 29 de juny del 2019

CASA AL CARRER JOAN MASSANET,12
L'ESCALA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació:

que diu:

Època: inici segle XX
Descripció:
Situada dins del nucli antic de la població de l'Escala, al sector nord-oest, formant cantonada amb la plaça Víctor Català, el carrer del pintor Joan Massanet i el carrer Poca Farina.
Edifici cantoner de planta rectangular, amb la coberta plana amb terrat, i distribuït en planta baixa i tres pisos. Presenta un petit altell a la part superior, afegit amb posterioritat. Totes les obertures de l'edifici són rectangulars i les tres façanes presenten motllures horitzontals marcant la separació dels nivells i un sòcol arrebossat. La façana principal presenta dos portals d'accés a l'interior i una finestra, els qual presenten l'emmarcament d'obra motllurat. Al primer pis hi ha tres balcons exempts sostinguts per mènsules treballades, amb els finestrals de sortida decorats amb guardapols superior. A les dues plantes superiors hi ha tres finestres balconeres a cada un, amb l'emmarcament d'obra decorat amb motius florals en blanc. Rematant la façana original, una cornisa motllurada sostinguda per mènsules. Les façanes laterals presenten finestres quadrades motllurades i, la que es troba encarada a la plaça, una obertura ovalada per planta.
Exteriorment, les façanes estan arrebossades i pintades de color marró, amb el parament decorat a mode de plafons rectangulars. Entre la planta baixa i el primer pis, hi ha una motllura decorada amb un motiu dentat en blanc.
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada