Seguidors

dissabte, 14 de març del 2020

ATENEU DE CELRÀ
CELRÀ - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Època: 1913
Estil: modernista
L’Ateneu va ser construït el 1913 pels propietaris de la fàbrica Brillas i Pagans en benefici dels seus treballadors.
L’edifici es una construcció de línies modernistes distribuïda en dos cossos. El primer, de majors dimensions, és una gran sala d’una sola planta i golfes que s’obre a l’exterior mitjançant una sèrie de finestrals allargassats a la façana a banda i banda de la porta. Aquesta era abans una gran obertura d’arc rebaixat, però en reformes posteriors la van empetitir i hi van construir una tribuna avançada a sobre, suportada per dos pilars quadrangulars. La cornisa té la forma d’una elegant línia corba.
Adossat, hi ha l’edifici del bar, de menors dimensions, que s’obre a l’exterior amb una porta i dos finestrals laterals encabits en un gran arc de punt rodó. La segona planta, amb finestres quadrangulars, fou construïda més tard. El conjunt de l’Ateneu està lleugerament enlairat i s’hi accedeix per unes escales que menen a una terrassa amb balustrada.
El 1992 l’Ajuntament de Celrà va adquirir l’edifici i el va convertir en el Teatre Ateneu, que acull regularment funcions de teatre, cinema, música i dansa.






Enllaç amb informació:

que diu:

És una construcció de línies clarament modernistes, distribuïda en dos cossos. El primer, de majors dimensions, és una gran sala d'una sola planta i golfes que s'obre a l'exterior mitjançant una sèrie de finestrals allargassats a la façana, a banda i banda de la porta. Aquesta era abans una gran obertura d'arc rebaixat, però reformes posteriors la van empetitir i hi van construir una tribuna avançada a sobre, suportada amb dos pilars quadrangulars. La cornisa, inicialment amb un seguit de respiralls allargassats i avui cega, té la forma d'una elegant línia corba. Adossat, hi ha l'edifici del bar, de menors dimensions, que s'obre a l'exterior amb una porta i dos finestrals laterals encabits en un gran arc de punt rodó. La segona planta, amb finestres quadrangulars, hi fou afegida més tard. El conjunt de l'Ateneu està lleugerament enlairat i s'hi accedeix per unes escales que menen a una terrassa amb balustrada. L'any 2007 va ser reformat totalment.



Altres enllaços amb informació:

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada