Seguidors

dilluns, 2 de març del 2020

CASA CANALS
ROSES - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau JuscafresaEnllaç amb informació:

que diu:

La casa Canals és una obra de l’arquitecte Joan Marés i Marés i es troba davant de mar. Aquesta casa forma part de l’eixample que a finals del segle XIX, principi del XX, va donar a la vila una nova façana litoral feta d’acord amb les tendències arquitectòniques del moment. D’aquest moment encara en són testimoni la casa Ramon Rahola, la casa Mates, la casa Mallol i la casa del Marquès de Llinàs.
A diferència de les cases mencionades, la casa Canals és una edificació de planta baixa de caràcter eclèctic. La façana està encarada a mar i la porta principal està lleugerament descentrada respecte l’amplada total de l’edifici. A banda i banda s’obre una finestra quadrada. La decoració de la façana de la casa es basa en motllures que emmarquen les obertures i uns permòdols a la cornisa superior. Sobre la porta principal hi ha una estructura d’obra que conté un plafó ceràmic amb la imatge de la verge de Montserrat. Actualment la façana està pintada de blau i blanc.
La casa Canals va ser reformada i consolidada l’any 1993 per acollir a l’Oficina de Turisme de Roses. Aquesta va estar-hi fins l’any 2002, moment en que es traslladà a l’antic edifici de Correus. Posteriorment fou habitat fins l'any 2016, quan fou venut per fer un bloc d'habitatges. El projecte del nou edifici conserva tan sols la façana d'un dels edificis més carismàtics del front marítim rosinc del segle XX. Les obres d'enderroc començaren el 18 d'octubre de 2017.

Façana abans de la remodelació

La casa Canals al voltant de 1900. (AMR, Col·lecció Reixach)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada