Seguidors

dimarts, 3 de març del 2020

CASA RIERA
ROSES - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Casa Riera
Estil Moviment Modern
Any 1961
Autor: Ramon Reig Corominas, arquitecte i pintor
Habitatge d’estiueig de planta baixa, emmarcat dins el corrent arquitectònic del Moviment Modern, obra de l’arquitecte i famós pintor figuerenc Ramon Reig Corominas. La casa va ser construïda l’any 1961 sobre les restes de l’antic baluard de Santa Maria de Ciutadella i davant la zona arbrada coneguda popularment com El Parc. Va ser encarregada per la pianista figuerenca Tomasa Riera Rahola, neboda del polític rosin Pere Rahola Molinas i viudua del farmacèutic Miquel Vidal Fraixanet. La planta de l’habitatge dibuixa un perímetre reculat que dona lloc a uns petits patis laterals que articulen els diversos volums cúbics de l’edifici, rematat per una coberta plana típica de l’arquitectura racionalista. En aquesta casa s’hi esdevingué l’anècdota inicial que originà la novel·la d’Àngel Burgas l’Habitació d’en Beckwitt (2009).


Ramon Reig Corominas (Manila 4 de novembre de 1903 - Figueres 2 de desembre de 1963)

Enllaç amb informació:

que diu:

La parcel·la va ser comprada el 1930 o 1931 per la família Vidal de Figueres, al mateix temps que la parcel·la on es va construir el 1932 l'anomenada Casa Vidal, amb el número 71. El terreny va ser heretat per Tomasa Riera Rahola, neboda de Pere Rahola i vídua del farmacèutic figuerenc Miquel Vidal Fraixanet, amb el qual es va casar l'any 1923. El terreny formava part del projecte d'ampliació i eixample de Roses de 1929, redactat per Narcís Ferriol i promogut per Joan Adolf Mas Yebra.
L'habitatge està separat de les parcel·les veïnes, l'accés a l'habitatge i al garatge es realitza lateralment. Està construït amb una estructura de parets de càrrega que dibuixen un perímetre retranquejat que dona lloc a uns petits patis i fa que l'edifici es vegi des de fora format per volums cúbics de parets arrebossades de color blanc i coberta plana. La distribució funcional distingeix la zona de nit de la de dia.
Actualment pertany a la família Burgas Trèmols de Figueres, que ha respectat i mantingut la construcció.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada