Seguidors

dilluns, 10 d’agost de 2020

ANTIGA CASA DELS PARAIRES
TARADELL - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa Fornícula de Sant Sebastià

Enllaç amb informació:

que diu:
Època: segle XVIII / XX
Descripció:
L'antiga casa dels paraires és un edifici del segle XVIII sobre el qual s'han fet diverses reformes entre els segles XIX i XX. Està construït aprofitant el desnivell natural del terreny, de manera que la roca natural sobre la que es recolza és visible des de l'interior. És de planta quadrangular i té la coberta plana habilitada a la part superior com a terrassa transitable. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada, sobre el qual hi ha una
fornícula d'arc de mig punt de pedra carejada, dins la qual hi ha una imatge de Sant Sebastià que abans estava situada a Can Xec. Tant a la façana lateral com a la lateral i posterior hi ha diverses obertures d'arc pla de pedra carejada, algunes d'elles tapiades. La part superior està acabada amb una barana de maó. El tractament exterior dels murs és la pedra vista.
L'interior és un espai diàfan, amb un pilar central de maó i el sostre fet de revoltons ceràmics.
Història:
Segons Antoni Pladevall Font, l’edifici del Tint de Taradell es va construir entre els anys 1721 i 1723, com a Casa del Gremi de Paraires, que fins aleshores s’havia reunit a Santa Llúcia.
Antoni Pladevall i Font (Taradell 1934)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada