Seguidors

divendres, 14 d’agost del 2020

MONUMENT A MOSSÈN JOAN VILACÍS
TARADELL - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XX – any 1982
Autor: Josep Ricart i Maimir
Descripció:
Es tracta d'un monòlit de pedra local on hi consta una placa de bronze amb el baix relleu del rostre de Mn. Joan Vilacís, i una segona placa de bronze a la part inferior, amb la inscripció "TARADELL A MN. JOAN VILACÍS, 1903-1980 / AGRUPAMENT ROCAGUINARDA 10 è ANIVERSARI, JUNY 1982 / PREC: Concediu-nos fe sentida i esteneu vostre mantell que en ell trobin acollida tots els fills de Taradell." El monument està situat a l'extrem est del carrer de l'Església, on forma cruïlla amb el carrer de la Vila.
Història:
El monument va ser promogut per l'Agrupament Rocaguinarda l'any 1982, en commemoració a la persona de Mn. Joan Vilacís, taradellenc i promotor de la revista Taradell, que es publica ininterrompudament i mensualment des de l'any 1949 , a través de la que va escriure nombrosos articles per tal de donar a conèixer el poble, notícies, històries i anècdotes referents al municipi. Tanmateix era un gran coneixedor del territori i apassionat de la natura.

*****************************************************************
Altre enllaç amb informació:

que diu:

Joan Vilacís i Viñets  (Taradell el 30 de març de 1903). Va rebre una formació humanística i teològica durant quinze anys al Seminari de Vic (194-1929) 
Autor de varis llibres:
La Comtesseta de Bellaflor l’any 1947


Infant i Apóstòl; quadret missioner per a nens l’any 1953


La forqueta del diable l’any 1954


Història de l’orquestra “Lluïsos” de Taradell: amb motiu del Centenari de la seva fundació 1876-1976


Guia de les Fonts de Taradell l’any 1981








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada