Seguidors

diumenge, 2 d’agost del 2020

TORRE SUCHET
GIRONA - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XIX

Descripció:

Torre situada fora del recinte del castell de Montjuïc, de planta quadrada i dos pisos. Te una obertura rectangular emmarcada amb pedra i una estructura d'espitlleres molt allargades a tres nivells.

Notícies històriques:

Construïda l'any 1812 pels francesos prop d'on hi havia hagut la torre de Sant Joan, destruïda el 8 de juliol de 1809 accidentalment. La nova torre porta el nom del mariscal que fou l'encarregat de dirigir la voladura de fortificacions gironines en retirar-se les tropes franceses, de la que se'n salvà. Durant el setge del 1843 una de les bombes del general Joan Prim i Prats se'n va endur la part de dalt i la va deixar com és ara.

Altre enllaç amb informació molt extensa i detallada:

que diu:

Al vessant de Montjuïc sobre la Vall de Sant Daniel, s’hi alça una torre única, que no havia mai format part del complex defensiu del castell. Durant la Guerra del Francès, i després de la capitulació de Girona davant les tropes napoleòniques el 10 de desembre de 1809, el Castell deMontjuïc, com la resta d’elements defensius de Girona, passà a mans dels assetjadors; així Girona esdevenia francesa durant gairebé quatre anys, del 1809 al 1813.

Durant aquest període, el mariscal Louis-Gabriel Suchet, el 1812 va donar ordre de construir una torre de vigilància de la ciutat i accessos, prop de la que havia estat la Torre de Sant Joan (el 1809 queda destruïda en incendiar-se la pólvora emmagatzemada), la coneguda con Torre Suchet.

Louis-Gabriel Suchet (Lyon 2 de març de 1770 - Marsella 3 de gener de 1826)



***********************************************************************

Altre enllaç amb informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada