Seguidors

diumenge, 16 d’agost del 2020

CA L'ARNAU
SANT JULIÀ DE RAMIS - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVI – XIX
Autors: Josep Julià i Miquel Arnau
Descripció:
Masia de planta complexa pels afegits de diferents èpoques. Cos central de planta rectangular amb teulat a dues vessants i carener paral·lel a façana. S'accedeix per una porta dovellada a sopluig d'un porxo. Aquest cos és de planta baixa, pis i golfes. Davant hi ha una ala paral·lela a la façana, del segle XIX, que emmarca en un pati l'entrada (són pallisses i una nova vivenda de dos pisos amb façana a solana). Aquest cos té teulat pla.
La part est del cos central té una altra ala en forma de "L" adossada al cos originari. És a una vessant i gira entorn d'una terrassa plana. La cara nord és ocupada per la pallissa i l'era. Les obertures són de llinda plana excepte les del segle XIX en què n'hi ha d'arc rebaixat i de punt rodó.

Pallissa

Adossada al conjunt de la masia, tancant l'era, per la part nord i limitada per la muntanya. És un cos de planta baixa, amb dos arcs semirebaixats que arrenquen en dos impostes senzilles, una a l'entrada i l'altra al mig de la nau i paral·lela a la de l'entrada, i badius a la cara nord i oest per obertures rectangulars dividides per un pilar rectangular. L'accés als badius és exterior. El teulat és a doble vessant i de teula àrab, amb cairats de fusta.
Està realitzat amb maçoneria arrebossada, carreus de calcària als arcs, rajola per als badius.
Hi ha també una era enllosada de pedra davant l'arc i de rajol cru la resta.
Notícies històriques:
Dates a llindes:

"MIGUEL ARNAU 1884"

"JOSEPH JULIA FE FESIT 1841"

"MIGUEL ARNAU 1887"






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada