Seguidors

dimarts, 11 d’agost del 2020

 CAN XEC
TARADELL - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVII // XX
Descripció:
Edifici entre mitgeres de planta rectangular, de planta baixa i dos pisos. La façana principal presenta quatre eixos de composició vertical. A la planta baixa hi ha dues grans obertures als extrems per al pas dels vehicles a l'interior del garatge; al centre, dues portes més, de menors dimensions i d'arc pla, permeten l'entrada a l'interior de l'immoble. Totes quatre presenten llinda i brancals de pedra.
Al primer pis hi ha quatre obertures rectangulars que s'obren a balcons individuals, amb un voladís motllurat i baranes de ferro forjat. Al mig, entre dos balcons, hi ha una petita fornícula emmarcada en pedra i amb un petit ampit. Al segon i últim nivell hi ha una petita finestra en un extrem i tres obertures ampitadores d'arc escarser que formen una galeria -tot i que no és compartida.
Remata la façana un ràfec acabat en dues filades de teules. El parament és arrebossat i pintat.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

La capelleta de Sant Sebastià va ser restituïda en aquesta casa després que l'antiga fos enderrocada. La fornícula és d'arc de mig punt de pedra. A l'interior hi ha la imatge de Sant Sebastià, que és nova i està feta de terracota.
La imatge antiga està a la fornícula de sobre el portal de l'antiga casa dels paraires al Parc de la Font Gran.

 Casa dels paraires al Parc de la Font Gran amb la capelleta de Sant Sebastià




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada