Seguidors

diumenge, 9 d’agost del 2020

CAN CACIQUES
LLAGOSTERA - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


























Enllaç amb informació:

que diu:
Època: segle XVI
Descripció:
La casa està formada per dos cossos rectangulars adossats. El cos del costat dret té la coberta a d'una sola vessant, consta de planta baixa i primer pis on s'obre una finestra rectangular amb marc de carreus ben escairats, els paraments dels murs exteriors són de maçoneria de pedra rústica. El cos del costat esquerra, de mida major, té coberta a dues vessants amb carener perpendicular a la façana principal, i consta de planta baixa i golfes. S'accedeix a la porta principal d'arc rebaixat mitjançant una escala de pedral, al primer pis sobre una petita finestra rectangular al costat dret i una espitllera a la part dreta. El parament de la façana és de maçoneria de pedra rústica. A l'interior de la finca es conserven restes de l'antiga torre, que formava part del traçat de la muralla, anomenada Gemma o d'en Rafat.
Acull el centre d'interpretació de Llagostera, entitat dedicada a l'estudi, la preservació i la difusió del patrimoni local. Exposa les col·leccions d'arqueologia i etnologia de l'Ajuntament de Llagostera.
Notícies històriques:
Documentada des de 1561. El seu nom actual respon als propietaris del segle XVIII, la filla dels quals s'anomenava Collell i Casica.

Altres enllaços amb informació:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada