Seguidors

divendres, 21 d’agost del 2020

ESCULTURA CADIRA PER LA PAU DE DUVÁN LÓPEZ
BESALÚ - LA GARROTXA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Escultura realitzada l’any 2003 per l’artista colombià establert a Besalú Duván López. De lluny l’obra sembla que existeixi, però és només una il·lusió. La pau, com la cadira, s’ha de construir, i cada un de nosaltres és la quarta pota.
Duván López (Quimbaya - Quindío 1954) és un pintor, escultor i poeta que, després d’uns primers anys a Colòmbia, va iniciar una etapa de  viatges i exposicions entre Nova York, París i Barcelona.
Aquest artista té col·leccions i monuments arreu del món, com “Homenaje a Matisse” a l’Aeroport d’Armènia; “Perfiles”, al Museu d’Art Contemporani de Bogotà; “Sillas para la paz”, a la Fundació Vila Casas de Barcelona; “Danzantes” a l’edifici Codensa FECSA-ENDESA de Bogotà, o “Fosil” a la Plaza de Esculturas Antonio Nariño de Villa de Leyva.
L’any 2009 promou el MAQUI, el Muso de Arte de Armenia y el Quindío, a Colòmbia, on actualment hi ha una sala amb una col·lecció permanent de les seves obres.
  




Duván López ((Quimbaya - Quindío 1954) 

Altre enllaç amb informació:

que diu:

L’origen conceptual d’aquesta obra se situa en unes converses de pau a Colòmbia, d’on és natiu l’artista Duván Lopez. En aquestes converses es convocà una reunió per parlar de la pau entre el govern i la guerrilla, s’organitzà una taula i diverses cadires per parlar sobre la pau. Però, el dia de la reunió va finalitzar amb una cadira buida, perquè algú no havia tingut la voluntat de parlar sobre pau.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada